Βρετανός ειδικός: Ανησυχητική η ελευθερία του Τύπου στην FYROM


Μάρτιος 31, 2014.

Η ελευθερία των ΜΜΕ στην FYROM, είναι ανησυχητική, δήλωσε ό Βρετανός ειδικός για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, Μάρτιν Χάκερμπι.

Από το 2006, όταν έγινε η πρώτη αποτίμηση στη χώρα, δεν έχει βελτιωθεί, λέει ο Βρετανός δημοσιογράφος, παρουσιάζοντας προς επίρρωση τις εκθέσεις των αρμοδίων διεθνών οργανισμών.

Η αυτολογοκρισία (λόγω του φόβου των συντακτών) παρουσιάζεται ως η μεγάλη πίεση που υπάρχει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα, σύμφωνα με τον Χάκερμπι και δεν παρέχεται η δυνατότητα στους δημοσιογράφους να ασχοληθούν και να προβάλλουν αρνητικά γεγονότα της πολιτικής και της κοινωνίας.

Ο Χάρκεμπι επισκέπτεται τα Σκόπια, ως ο άνθρωπος υποστηρικτής των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης με στόχο και σκοπό να βελτιώσει το συνολικό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης και να ενθαρρύνει την ελεύθερη έκφραση στα δημοσιο-γραφήματα.

Το έργο του υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και περιλαμβάνει τα μέσα ενημέρωσης, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr