Κωνσταντινούπολη: Ίδρυση Ισλαμικού Συμβουλίου της Αντιπολίτευσης της Συρίας


Απρίλιος 14, 2014.

Μια νέα θρησκευτική οργάνωση που ισχυρίζεται ότι έχει την υποστήριξη του ’90 τοις εκατό’ των ομάδων που πολεμούν την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, στην Κωνσταντινούπολη, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


Ωστόσο, η οργάνωση αυτή αρνήθηκε ότι προσπαθεί να αντικαταστήσει τον Εθνικό Συνασπισμό της Συρίας, που αποτελείται από αντιπάλους του Σύρου προέδρου και υποστηρίζεται από τη Δύση, η οποία τον θεωρεί ως νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της Συρίας.

Το Συριακό Ισλαμικό Συμβούλιο, είναι ένα σώμα- γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- που αποτελείται από εξέχοντες διανοούμενους του Ισλάμ και εκπροσώπων  ομάδων των Τουρκμένων, Κούρδων και Αράβων, που θα επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση των θρησκευτικών ζητημάτων μεταξύ των ομάδων της αντιπολίτευσης και στη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Οσάμα Ριφάι, δήλωσε ότι ο Οργανισμός έχει 128 αντιπροσώπους και 21 εκπροσώπους τόσο από το εσωτερικό της Συρίας, όσο και εκείνων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω του εμφυλίου πολέμου.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι απορρίπτει τις ριζοσπαστικές ομάδες όπως είναι οι προσκείμενες στην  Αλ Κάιντα, «Μέτωπο της Νίκης» και το «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε».

Ο Ριφάι δήλωσε ότι το Συμβούλιο ιδρύθηκε για να λειτουργήσει ως «θρησκευτικό ισλαμικό διοικητικό κέντρο» και να βοηθήσει τους ανθρώπους της Συρίας με πρωτοβουλίες από διανοούμενους του Ισλάμ, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, συγγραφείς, σωματεία και ιδρύματα που εκπροσωπούν το μετριοπαθές Ισλάμ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr