Ρωσία: Οι μυστικές υπηρεσίες συνέλαβαν δολιοφθορείς του ουκρανικού «Δεξιού Τομέα»


Απρίλιος 3, 2014.

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν Ουκρανούς πολίτες, οι οποίοι είναι ύποπτοι για προετοιμασία πράξεων δολιοφθοράς στο ρωσικό έδαφος.


Συνολικά κρατούνται 25 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι τρεις ακτιβιστές της ριζοσπαστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας».

Σύμφωνα με τα επιχειρησιακά δεδομένα, οι συλληφθέντες θα συμμετείχαν σε σαμποτάζ σε διάφορους τομείς.

Ήδη, από την πρώτη ανάκριση των κρατουμένων, διαπιστώθηκε ότι είχαν λάβει οδηγίες από τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας – СБУ.

Θα προξενούσαν τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ροστόφ, Βόλγκογκραντ, Τβέρ, Ορέλ και Μπέλγκοροντ καθώς και στην Καμλούκια και στο Ταταρστάν.

Οι συλληφθέντες είχαν φωτογραφίσει ρωσικές στρατιωτικές μονάδες στις παραμεθόριες περιοχές της Ουκρανίας και προσπάθησαν να αποκτήσουν δεσμούς με ρωσικές ριζοσπαστικές δομές.

Για να μην προκαλέσουν υποψίες, οι κρατούμενοι υποστήριξαν ότι εργάζονταν σε μια ουκρανική εταιρεια «Δύση – Ανατολή», η οποία πωλεί, δήθεν, φωτογραφίες. 

Όπως διαπιστώθηκε η εν λόγω εταιρεία χρησιμοποιήθηκε από την СБУ της Ουκρανίας για τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση στο έδαφος της Ρωσίας, αναφέρει το ρωσικό ‘Βέστι’.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr