Σκόπια- Αχμέτι: Είμαστε υπόχρεοι στο NATO και θέλουμε να ενταχθούμε σε αυτό


Απρίλιος 3, 2014.

Σκόπια.

Το αλβανικό κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση των Σκοπίων- DUI, στοχεύει  στην εκπλήρωση των ιδανικών των Αλβανών, στην εκπλήρωση των στόχων των προηγούμενων γενεών για την αναβάθμιση της θέσης των Αλβανών στο νοτιοσλαβικό κράτος και την ένταξη της χώρας στο NATO  και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Σήμερα το βράδυ, στην αίθουσα ‘Μπόρις Τραϊκόφσκι’ στα Σκόπια, ο αρχηγός του DUI, Αλί Αχμέτι, παρουσίασε  τους υποψηφίους βουλευτές του κόμματος για τις εκλογές της 27ης Απριλίου.

Κατά την ομιλία του, υπενθύμισε τη δύσκολη πορεία της «Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση», τονίζοντας ότι πολλά δικαιώματα για τα οποία πολέμησαν οι Αλβανοί το 2001, έχουν ήδη επιτευχθεί, κατά τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας από τη Συμφωνία της Οχρίδας.

Σημείωσε – σύμφωνα με το σλαβικό Dnevnik- ότι στη δεύτερη δεκαετία θα υλοποιηθούν πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως είναι  η ένταξη της χώρας στο NATO και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αχμέτι δήλωσε ότι τρέφει τα πιο εγκάρδια συναισθήματα για το NATO, διότι η στρατιωτική και πολιτική οργάνωση βοήθησε δύο φορές τους Αλβανούς. Και στη σύγκρουση στο Κοσσυφοπέδιο με τον UCK και στη σύγκρουση στα Σκόπια.
Ζήτησε από τις ΗΠΑ, το NATO και την ΕΕ, να κατανοήσουν τη θέση των Αλβανών για την ανάγκη για ισότητα στη χώρα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr