Τουρκία: «Απίθανο να χαλάσουν οι σχέσεις με Ρωσία, εξαιτίας της Ουκρανίας»


Απρίλιος 13, 2014.

Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν βαθιές ρίζες στις σχέσεις τους και η στρατηγική συνεργασία δεν μπορεί να καταστραφεί από τη συνεχιζόμενη κρίση με την Ουκρανία ή άλλου είδους περιστατικό, τόνισε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και 


Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ, αναφερόμενος στην παροχή φυσικού αερίου από την Ρωσία, από την οποία λαμβάνει το ήμισυ της ζητούμενης ενέργειας για τη χώρα.

Ο Γιντλίζ μιλώντας στην πόλη Καϊσερί – Καισάρεια, πρόσθεσε ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα σε σχέση με τις συμφωνίες του φυσικού αερίου που απορρέει από το ουκρανικό έδαφος.

«Ελπίζω ότι η Ρωσία και η ΕΕ θα βρουν μια λύση στην κρίση της Ουκρανίας. Ωστόσο, η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να προσφέρει χρηματοδοτική συνδρομή στην Ουκρανία», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι το χρέος του φυσικού αερίου της Ουκρανίας, θα φθάσει τα 16,6 δισεκατομμύρια δολάρια-ΗΠΑ, τον Απρίλιο, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr