Το NATO δεν επιβεβαιώνει απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τα ουκρανικά σύνορα


Απρίλιος 1, 2014.

Το NATO «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει» την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία.


Αυτό ανακοινώθηκε από τον Γ.Γ. του NATO,  Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ανοίγοντας μια διήμερη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των 28 χωρών μελών του NATO, σύμφωνα με ουκρανικό δημοσίευμα που επικαλείται το Itar Tass.

«Εμείς, δυστυχώς, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες ότι η Ρωσία αποσύρει  τα στρατεύματά της. Δεν είναι αυτό το οποίο βλέπουμε», είπε.

Την παραμονή της 31ης Μαρτίου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία, δήλωσε στην Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκερ, ότι  έχει διατάξει μερική απόσυρση των στρατευμάτων από τα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας, να μεταβούν στο εσωτερικό της χώρας, όπως είχε ανακοινώσει ο γραμματέας Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ουκρανική ‘Liga’ οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών του NATO συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν τρόπους να βοηθήσουν την Ουκρανία.

Πρόκειται για επέκταση της συνεργασίας, ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου και την πλήρη υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων των ενόπλων δυνάμεων.

Αναμένεται, επίσης, ότι στη συνάντηση θα συζητηθεί και η επίσημη καταγγελία της συνεργασίας- συμμαχίας με τη Ρωσία.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr