Γεωργία: Πολυεθνική άσκηση ‘Viking 2014’- συντονισμός μέσω online video


Απρίλιος 1, 2014.

Στην περιοχή Βαζιάνι- κοντά στην Τυφλίδα, στη βάση της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των ενόπλων δυνάμεων της Γεωργίας, άρχισε στις 31 Μαρτίου η πολυεθνική άσκηση ‘Viking 2014’.


Στην άσκηση συμμετέχουν 5 χώρες, η Γεωργία, η Σουηδία, η Ιρλανδία, η Βουλγαρία και η Σερβία, σύμφωνα με την “Georgia online”.

 Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Γεωργίας, στην άσκηση συμμετέχουν και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών. Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε κάθε συμμετέχουσα χώρα ταυτόχρονα. Επικεφαλής της άσκησης είναι η Σουηδία, όπου βρίσκεται και η έδρα προγραμματισμού.

Ο συντονισμός των συμμετεχόντων  πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης και βιντεοδιάσκεψης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το σενάριο, μια φανταστική χώρα περνά κρίση και για την οποία ο ΟΗΕ ζητά τη βοήθεια του NATO. Δημιουργήθηκαν πολυεθνικές ομάδες που λειτουργούν σε κάθε χώρα που συμμετέχει για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Σκοπός της άσκησης είναι η βελτίωση των συνθηκών κρίσης με συντονισμένη δράση στρατού και αστυνομίας καθώς και της κοινωνίας των πολιτών.

Στην άσκηση, στη Γεωργία, συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ και του σουηδικού υπουργείου Άμυνας καθώς και μαθητές του Κολλεγίου Άμυνας της Βαλτικής.

Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Απριλίου.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr