Βούλγαρος υπουργός κατηγορεί την ΕΕ ότι τορπιλίζει το έργο «South Stream»


Απρίλιος 17, 2014.

Σόφια.

Το έργο του ρωσικού αγωγού «South Stream» δεν πρέπει να αποκλειστεί για πολιτικούς λόγους και η Βουλγαρία σκοπεύει να ξεκινήσει την κατασκευή του μέσα στο τρέχον έτος, παρά την αντιπαράθεση μεταξύ Δύσης και Μόσχας για την Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός ενέργειας της Βουλγαρίας, Ντράγκομιρ Στόινεφ, την Πέμπτη.


(σημ. προηγήθηκαν οι τουρκικές δημοσιεύσεις ότι η Άγκυρα επιδιώκει να καρπωθεί το έργο αυτό)

Σε μια συναισθηματική συνέντευξη Τύπου στη Σόφια, ο Στοινέφ κατηγόρησε τους συναδέλφους του, ότι κινούμενοι πολιτικά προσπαθούν να τορπιλίσουν το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προέτρεψε τα μέλη της Ένωσης να κατανοήσουν τις συνέπειες που θα έχει για τη Βουλγαρία μια τέτοια αναστολή.

Η Βουλγαρία που είναι μέλος του NATO  και τη Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν παύει να έχει στενούς δεσμούς με τη Μόσχα και η ενέργεια που έχει είναι εξ ολοκλήρου από τη Ρωσία και δυσπιστεί σε λεγόμενη τιμωρία της Ρωσίας με σκληρές οικονομικές κυρώσεις.

Το South Stream είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο υποδομής στρατηγικής σημασίας για τη Βουλγαρία. Τώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θέλει να το αναστείλει. Πως είναι δυνατόν να προέλθει έτσι ανάπτυξη; Η κρίση αυτή τη στιγμή δείχνει ότι δεν έχουμε την ασφάλεια του εφοδιασμού με φυσικό αέριο για τη Βουλγαρία και το έργο του South Stream αποτελεί προτεραιότητά μας», είπε ο Στόινεφ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr