Τουρκία: 134 παιδιά «απήχθησαν» από το PKK


Μάιος 28, 2014.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλυψε ότι συνολικά 134 παιδιά έχουν απαχθεί από ομάδα ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.


Η δήλωση έγινε στην πόλη Αγκρί, όπου κατά πλειοψηφία κατοικούν Κούρδοι.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία έχει αποκαλύψει τον πραγματικό αριθμό των παιδιών που απήχθησαν από το
PKK, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που διοργανώθηκε από το φιλοκουρδικό κόμμα της Ειρήνης και της Δημοκρατίας – BDP,  στο Ντιγιαρμπακίρ.

Άμεση η απάντηση των Κούρδων


Το PKK απαντά στον πρωθυπουργό ότι το τουρκικό κράτος είναι επικίνδυνο για τα παιδιά (των Κούρδων)

Σφοδρή ήταν η απάντηση των ηγετών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος. Η ένοπλη πτέρυγα του εκτός νόμου κόμματος, η HPG απάντησε στους ισχυρισμούς του Ερντογάν λέγοντας ότι ‘κάνει ψυχολογικό πόλεμο’ στις οικογένειες των Κούρδων, από τις οποίες εξανάγκασε ορισμένες να ‘διαμαρτυρηθούν’ δημόσια και να γίνουν εργαλείο του τουρκικού κράτους το οποίο είναι «ένα κράτος αποικιοκρατικό και επικίνδυνο για τα παιδιά σε αυτήν τη χώρα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Κούρδων, κανένας 15χρονος ή 18χρονος δεν έρχεται στις τάξεις του PKK  με τη βία, αλλά μόνο με τη θέλησή του.

«Η Τουρκία χρησιμοποιεί  τον οικογενειακό κύκλο των νέων ανταρτών για να κάνει ψυχολογικό πόλεμο στους Κούρδους της Τουρκίας και να μειώσει την προσέλευση των νέων στις δυνάμεις του PKK», όπως επισημαίνεται.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr