Σερβία και Βοσνία: πάνω από 30 οι νεκροί από τις πλημμύρες


Μάιος 18, 2014.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι τουλάχιστον 30, και ο αριθμός αυτός είναι πιθανόν να μην είναι ο τελικός.
Χειρότερη είναι η κατάσταση στη Σερβία.


Στο Βελιγράδι έφθασε το δεύτερο αεροπλάνο με Ρώσους ειδικούς και ανθρωπιστική βοήθεια. Επίσης, το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας, θα στείλουν άμεσα δύο σωστικά ελικόπτερα.

Μόνο για την τελευταία νύχτα, οι διασώστες εκκένωσαν τουλάχιστον 2.000 στην περιοχή Ομπρένοβατς. Άστεγοι  αναφέρονται περισσότεροι από 16.000 Σέρβοι.
Μεγάλης κλίμακας εκκένωση του πληθυσμού λαμβάνει χώρα, τώρα στη Βοσνία. 

Πολλοί οικισμοί έχουν καλυφθεί από τα νερά τα οποία τρέχουν χωρίς σταματημό.
«Πολλοί είναι ακόμη, σε πλημμυρισμένες περιοχές. Κυρίως ηλικωμένοι και άτομα με ειδικές ανάγκες. Κάποιο αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από το φόβο των ληστών», είπε ένας κάτοικος της Σερβίας, ο Μάρκο Στάρκαλ.

«Το μόνο που έχει απομείνει από το σπίτι μου είναι οι τοίχοι του σπιτιού μου, αλλά και αυτοί δεν ξέρω αν είναι ακόμη όρθιοι», είπε ο Βόσνιος Χιντάετα Αρίφοβίτς.

Πλημμύρες παρουσιάζονται στην Κροατία και σε πολλά μέρη της Πολωνίας και της Αυστρίας. Αλλά οι πλημμύρες εκεί δεν είναι τόσο καταστροφικές. Βελτίωση του καιρού αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

--

Πηγή : 1ο Κανάλι Ρωσία
--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr