Ρωσία και Αίγυπτος σχεδιάζουν κοινές ασκήσεις


Μάιος 18, 2014.

Κάιρο.

Η Αίγυπτος και η Ρωσία σχεδιάζουν να διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις κατά το 2015. Καθημερινή εφημερίδα της Αιγύπτου ανέφερε ότι το Κάιρο και η Μόσχα συζητούν για τις πρώτες κοινές ασκήσεις των δύο χωρών.


Η συγκεκριμένη αναφορά γίνεται από την εφημερίδα «al Shurouq»  που σημειώνει ότι τα σχέδια της άσκησης κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της ρωσικής αντιπροσωπείας, νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Η ρωσική αντιπροσωπεία είχε συνομιλίες με Αιγύπτιους αξιωματούχους και στρατιωτικούς διοικητές από τις 6 έως τις 9 Μαΐου. Αιγυπτιακή πηγή δήλωσε ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν, επίσης, τα σχέδια για την προμήθεια ρωσικών όπλων και ανταλλακτικών κατά το επόμενο έτος.

Η Αίγυπτος και η Ρωσία έχουν ανανεώσει την αμυντική και στρατιωτική συνεργασία από το Σεπτέμβριο του 2013, μετά την ακύρωση από τις ΗΠΑ μιας παραγγελίας όπλων στο Κάιρο.

 Από τότε, η Αίγυπτος, όπως ειπώθηκε, αποφάσισε να προβεί σε μια μεγάλη παραγγελία, ύψους 3 δις δολαρίων για μαχητικά αεροπλάνα, συστήματα αεράμυνας και δορυφόρους από τη Μόσχα. Τον Απρίλιο η Ρωσία, έβαλε σε τροχιά τον πρώτο δορυφόρο αναγνώρισης, της Αιγύπτου.

Στις 10 Μαΐου, ο αιγυπτιακός στρατός διεξήγαγε μια μεγάλη άσκηση στη Χερσόνησο του Σινά, στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Άμυνας Σίντκι Σουμπχί. 

Η άσκηση  είχε την ονομασία «Μπάτερ 2014» διεξήχθη από την 3η Στρατιά και περιλάμβανε μαχητικά  αεροσκάφη, άρματα μάχης, θωρακισμένα οχήματα μεταφορά προσωπικού και πυροβολαρχίες, όπως σημειώνει το World Tribune.


--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr