Ουκρανία-Σλάβιανσκ: Η προσέλευση στο δημοψήφισμα ήταν περίπου 80%


Μάιος 12, 2014.

Η προσέλευση των ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα στην πόλη Σλάβιανσκ – σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, ανήλθε περίπου στο 80%, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους η Γραμματέας της Εκλογικής Επιτροπής της πόλης, Τατάνια Ορλένκο.


«Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι προσήλθε το 80% των ψηφοφόρων που περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους» , είπε η Ορλένκο.

Η ίδια σημείωσε ότι η  ψηφοφορία  ολοκληρώθηκε σε ορισμένα χωριά και στις γύρω περιοχές στις 20:00. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται να ανακοινωθούν το πρωί της Δευτέρας.

Ο Ορλένκο σημείωσε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής καταγράφηκε σε τοποθεσίες όπου χθες το βράδυ βρίσκονταν κάτω από τα πυρά των αρχών  επιβολής του νόμου της ουκρανικής νομοθεσίας.

Την Κυριακή, στις περιοχές Ντονέτσκ  και Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για το καθεστώς των περιφερειών αυτών οργανώθηκε από υποστηρικτές της ομοσπονδοποίησης.

Το ερώτημα της ψηφοφορίας ήταν :

 Υποστηρίζεται την πράξη (την ανακήρυξη) της  κρατικής αυτονομίας των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ;- σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr