‘Bild’: Η CIA βοηθάει το Κίεβο για την αντιμετώπιση των φιλο-ρώσων




Μάιος 4, 2014.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες βοηθούν τις νέες αρχές του Κιέβου για την αντιμετώπιση των ταραχών, στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας και προσπαθούν να διοργανώσουν ένα λειτουργικό σύστημα για την προστασία της δημόσιας τάξης, αναφέρει το Ria Novosti, επικαλούμενο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας ‘Bild’.

Πράκτορες του FBI, σύμφωνα με τη γερμανική έκδοση, συμβουλεύουν την κυβέρνηση για την «καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος».

Ομάδα εμπειρογνωμόνων προέβη σε διερεύνηση των οικονομικών εγκλημάτων και για κεφάλαια που ενδεχομένως εξήχθησαν από τη χώρα κατά  τη διάρκεια της θητείας του προέδρου Βίκτορα Γιανουκόβιτς.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο επικεφαλής της CIA, John Brennan, επισκέφθηκε το Κίεβο τον περασμένο μήνα. Μετά από συνάντηση με τις ουκρανικές δομές εξουσίας, αποφάσισε να ξεκινήσει ειδικές επιχειρήσεις κατά των φιλο-ρώσων αυτονομιστών στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Αργότερα, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Jen Psaki, δήλωσε ότι ο Brennan  επισκέφθηκε το Κίεβο στο πλαίσιο μιας συνήθους πρακτικής και ότι η CIA δεν παρέχει καμία υποστήριξη προς τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας στη διεξαγωγή των τακτικών επιχειρήσεων στη χώρα.


--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr