Η Μόσχα κατηγορεί τη Δύση για αποκλεισμό των ειδήσεων από την Ουκρανία


Μάιος 4, 2014.

«Δύση έχει εφαρμόσει πραγματικό αποκλεισμό των πληροφοριών, σχετικά με το τι συμβαίνει στην Ουκρανία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ακόμη και στους κύκλους του ΟΑΣΕ, κανείς δεν γνωρίζει ότι στην Ουκρανία έχει χυθεί αίμα και ο στρατός πυροβολεί εναντίον των αόπλων ανθρώπων. Ποια είναι αυτή η ελευθερία και η ελευθερία του Τύπου, αφού δεν μπορεί να μιλήσει με πραγματικούς όρους; Καλούμε τα αρμόδια θεσμικά όργανα του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης, να δώσουν αμέσως μια αντικειμενική εκτίμηση του τι συμβαίνει στην Ουκρανία», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το Itar Tass.

“Χρειαζόμασθε επειγόντως διεθνή μέτρα για να επιδράσουν στις αρχές του Κιέβου, ώστε να τεθεί τέρμα στην γραμμή της τιμωρίας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Καρασίν.

 Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Πούτιν και ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους διεθνείς εταίρους τους, να συζητήσουν για την τραγωδία  που γίνεται στο ουκρανικό έδαφος και να εξετάσουν την αντιμετώπιση της κατάστασης στην οποία «η κυβέρνηση του Κιέβου είναι ανίκανη και ανεύθυνη για όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα τους».

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr