Τα αντισημιτικά σχόλια του Ερντογάν στην τραγωδία


Μάιος 17, 2014.

Άγκυρα.

Την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέβη σε αντισημιτική μομφή και σε σωματική επίθεση εναντίον διαδηλωτών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κοντά στο ανθρακωρυχείο στη Μανίσα, όπου από την έκρηξη  που σημειώθηκε σκοτώθηκαν 284 εργάτες.


Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους, που επικαλείται τουρκικά ΜΜΕ,   ο Ερντογάν φώναξε σε έναν διαμαρτυρόμενο: «Που πας Ισραηλινέ σπόρε;», όπως τουλάχιστον ακούγεται στο βίντεο που αναρτήθηκε και στις αναφορές που έγιναν για το θέμα από διάφορες αντιπολιτευτικές εφημερίδες.

Τα δημοσιεύματα σημειώνουν ότι ο Ερντογάν συνοδευόμενος από πολλούς φρουρούς πήγαινε σε ένα κατάστημα της πόλη Soma και στην πόρτα του καταστήματος τον εμπόδισε ένας νεαρός και τον πρόσβαλε. Στο βίντεο δεν φαίνεται καθαρά εάν ο πρωθυπουργός τον χτύπησε όπως ισχυρίστηκε (φωτό).

Πάντως σε πολλά έντυπα, αποκόπηκε η αντισημιτική έκφραση του Ερντογάν.
Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος αρνήθηκε τις πληροφορίες σχετικά με την επίθεση, ενώ στις υπόλοιπες ερωτήσεις των δημοσιογράφων δεν απάντησε.

--

               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr