Βέτο Ρωσίας σε ψήφισμα για τη Συρία


Το υπουργείο Εξωτερικών  της Ρωσίας, θα ασκήσει βέτο σε ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Συρία, γράφει το δημοσίευμα

Μάιος 20, 2014.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εγκρίνει ψήφισμα, που θα δίνει εντολή για έναρξη δίκης στους εγκληματίες πολέμου από τη Συρία.


«Το αίτημα το οποίο επί του παρόντος έχει υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι απαράδεκτο για εμάς, και δεν θα το υποστηρίξουμε», σημειώνει το  ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο δήλωση της υφυπουργού Εξωτερικών Γεννάδιος (Γκενάντι) Γκατίλοβ.

Το σχετικό αίτημα εκπονήθηκε από τη Γαλλία, για την υπόθεση εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, προκειμένου να μεταφερθεί η δικαιοδοσία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη.

Η ψηφοφορία επί του ψηφίσματος θα πραγματοποιηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 22 Μαΐου 2014 – μεθαύριο, δέκα ημέρες πριν από τις ανακοινωθείσες προεδρικές εκλογές στη Συρία.

-
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr