Η Ρωσία έστειλε δεκάδες στρατιωτικά αεροσκάφη στην Κριμαία



Μάιος 4, 2014.

Η Ρωσία έστειλε δεκάδες μαχητικά και βομβαρδιστικά σε στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία, στο πλαίσιο της ενίσχυσης  λόγω της κρίσης,  στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ανέφεραν πηγές των ουκρανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, επικαλούμενες το «Kyiv Post».


Σύμφωνα, επίσης, με την στρατιωτική ιστοσελίδα ‘Inforesist’, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει στείλει δεκάδες μαχητικά τύπου Mig -29 και Su-27 καθώς και βομβαρδιστικά Tu-22, στις στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή της Κριμαίας.

«Τα στρατιωτικά αεροσκάφη εστάλησαν λόγω της κατάστασης στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας» στις αεροπορικές βάσεις που βρίσκονται στην περιοχή της Συμφερούπολης», ανέφερε και το ουκρανικό Ukrinform.

Σημειώνεται ότι η βία βρίσκεται σε έξαρση τόσο στο Ντονέτσκ και στη Σλάβιανσκ, όσο και στην Οδησσό, όπου οι συγκρούσεις των υπηρεσιών ασφαλείας και των ρωσόφιλων αυτονομιστών συνεχίζονται, σημειώνει το δημοσίευμα.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr