Ουκρανία- Σλάβιανσκ: Αποχαιρετιστήρια τελετή σε νεκρό που σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή



Μάιος 4, 2014.

Σλάβιανσκ.

Κεντρικό θέμα της τοπικής ιστοσελίδας είναι «ο αποχαιρετισμός του λαϊκού εθελοντή Σεργκέι Ζουρίκοβιμ, ο οποίος σκοτώθηκε από σφαίρα ενός ελεύθερου σκοπευτή στις 2 Μαΐου στην πόλη Σλάβιανσκ», όπως σημειώνεται.


Στην τελετή παραβρέθηκε πλήθος κόσμου καθώς και εκπρόσωποι της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Σλάβιανσκ.

Ο επικεφαλής της Πολιτοφυλακής, Βιατσεσλάβ Πονομάρεφ, δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυά του για το χαμό του φίλου του. Ο αποχαιρετισμός στο νεκρό πραγματοποιήθηκε με  μια φωνή από το πλήθος « Αιώνια η μνήμη των ηρώων της Σλάβιανσκ».

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι έξω από την πόλη στην περιοχή Αντρέεβκα σκοτώθηκε και άλλος μαχητής από τους ελεύθερους σκοπευτές, αλλά η πρόσβαση στο σώμα του ήταν αδύνατη λόγω του ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές των ουκρανικών δυνάμεων παραμονεύουν.

Επίσης, ο πρώτος γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σλάβιανσκ, τόνισε ότι προς βοήθειά τους έχουν, ήδη, φθάσει οι πρώτες μονάδες από την Κριμαία καθώς και εκπρόσωποι από την πόλη Λουγκάνσκ.



--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr