Ο Πούτιν περιμένει δημοψήφισμα από τους αυτονομιστές της Ουκρανίας


Μάιος 7, 2014.

Η Μόσχα καλεί τους υποστηρικτές της ομοσπονδοποίησης, στη νοτιο-ανατολική Ουκρανία να συμμετάσχουν  στο δημοψήφισμα της 11ης Μαΐου για την αυτοδιάθεση των περιοχών.


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε  ότι είναι ανάγκη «να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για αυτόν το διάλογο», όπως σημειώνει η ουκρανική Πράβντα.

Ο Πούτιν ζήτησε επίσης από τις ουκρανικές αρχές «να σταματήσουν αμέσως την τιμωρητική επιχείρηση στα νοτιο-ανατολικά της χώρας».

 «Κάνουμε έκκληση  και απαιτούμε οι αρχές του Κιέβου να σταματήσουν αμέσως την τιμωρητική λειτουργία στα νοτιοανατολικά», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση με τον Ελβετό ομόλογό του και πρόεδρο του ΟΑΣΕ, Didier Burkhalter.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας- σημειώνει το ουκρανικό δημοσίευμα- «η μέθοδος των συγκρούσεων  δεν είναι αξιόπιστος  τρόπος για την επίλυση των εσωτερικών πολιτικών διαφορών, αντίθετα  επιδεινώνουν την διάσπαση».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr