Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας υπέκλεψαν τηλεφώνημα αυτονομιστών με Μόσχα


Μάιος 7, 2014.

Οι μυστικές υπηρεσίες  της Ουκρανίας έχουν λάβει αποδεικτικά στοιχεία για την προετοιμασία και το συντονισμό των δραστηριοτήτων, από τη ρωσική πλευρά, για τις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, στο δημοψήφισμα της 11ης Μαΐου 2014, ώστε να δημιουργήσουν τη «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ», με τα γνωστά αποτελέσματα, αναφέρει το δημοσίευμα των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας.

Αυτό, διαφαίνεται από την υποκλοπή του τηλεφωνήματος (κινητού τηλεφώνου) του ηγέτη του κινήματος «Ρωσική Εθνική Ενότητα» - (РНЕ), Αλεξάντρ Μπαρκάσοφ (Μόσχα) με τον ηγέτη της μη καταχωρημένης οργάνωσης «Ορθόδοξη  (περιοχή) Ντονμπάς», Ντ. Μποίτσοφ (από το Ντονέτσκ).

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η εθνικιστική ρωσική οργάνωση «РНЕ» συνδέεται με τις ρωσικές ομοσπονδιακές  μυστικές υπηρεσίες - ФСБ РФ.

Στη συνομιλία (στο βίντεο κάτω) οι αυτονομιστές ζητούν τη ρωσική στρατιωτική  στήριξη για την επιτυχία του δημοψηφίσματος της 11ης Μαΐου.

Οι ουκρανική υπηρεσία ασφάλειας αναφέρει ότι ο ηγέτης των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ ενδέχεται να παραποιήσει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος προκειμένου να ‘βγει 100%’ για την αυτονομία της περιοχής.

Στο βίντεο υπάρχουν και οι αριθμοί των δύο κινητών τηλεφώνων που έχουν υποκλαπεί


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr