Διστακτική η Ρωσία για το δημοψήφισμα των αυτονομιστών στην Ουκρανία


Μάιος 8, 2014.


Μόσχα- Ria Novosti.

Διστακτική παρουσιάζεται η ρωσική Προεδρία με την απόφαση των οπαδών της ομοσπονδοποίησης στην Ουκρανία, για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το καθεστώς των περιοχών  του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ (ή Λουχάνσκ ουκρανικά), στις 11 Μαΐου 2014, παρά την έκκληση (χθες) του Ρώσου

 προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να καθυστερήσει ( και να γίνει στο άμεσο μέλλον) η ψηφοφορία, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο που επικαλείται τον Γραμματέα Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ (φωτό).

Η διστακτικότητα της Μόσχας οφείλεται  στο ότι θεωρεί ότι είναι πρόωρη μια τέτοια διαδικασία.

Την Τετάρτη το απόγευμα, ο Πούτιν κάλεσε τους φεντεραλιστές να αναβάλλουν την ψηφοφορία σχετικά με το καθεστώς των περιοχών που  αυτοανακηρύχθηκαν ως ‘δημοκρατίες’, εντός του πλαισίου της Ουκρανίας, ώστε να δώσει την ευκαιρία για διάλογο με τις αρχές του Κιέβου.


( Χθες ο ουκρανικός Τύπος είχε δημοσιεύσει ότι ο Πούτιν περιμένει το δημοψήφισμα. Οπωσδήποτε, υπάρχει μια παραπληροφόρηση, στις διαθέσεις των δύο πλευρών και στην αντιμετώπιση των ειδήσεων)
--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr