Ουκρανία: Σε κλοιό η πόλη Σλάβιανσκ- υπάρχουν θύματα


Μάιος 5, 2014. βίντεο

Σύμφωνα με το αντιτρομοκρατικό Κέντρο των υπηρεσιών ασφάλειας της Ουκρανίας, η κατάσταση στην Σλάβιανσκ και στο Κραματόρσκ είναι υπό έλεγχο.


Ωστόσο, οι αυτονομιστές εξακολουθούν να κατέχουν το κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών και το κτήριο των υπηρεσιών ασφάλειας, σύμφωνα με την γραμματέα της Υπηρεσίας Τύπου, Μαρίνα Οσταρένκο.

Σύμφωνα με αυτήν, έχουν σχηματισθεί στην περιοχή ένοπλες αυτονομιστικές ομάδες μέχρι 100 ατόμων καθώς και κάποιες πληροφορίες αναφέρουν την άφιξη και 150 Κοζάκων από την Κριμαία για να ενισχύσουν τους αυτονομιστές στη Σλάβιανσκ, όπως αναφέρει και το πρακτορείο ειδήσεων Unian.

Τα στρατεύματα έχουν εστιάσει την προσοχή τους στα οδοφράγματα γύρω από τη Σλάβιανσκ και το Κραματόρσκ, ώστε να αποφευχθεί άφιξη πρόσθετων αποσχιστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Unian, στις μάχες που έχουν ξεσπάσει γύρω από τη Σλάβιανσκ έχουν τραυματισθεί τουλάχιστον οκτώ (8)  Ουκρανοί στρατιώτες. Ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ, δήλωσε ότι υπάρχουν νεκροί στον ουκρανικό στρατό, αλλά δεν καθόρισε αριθμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Νέα  του Ντονμπάς»- «Новости Донбасс»,  αναφέρει ότι οι αυτονομιστές στην Σλάβιανσκ εκτόξευσαν πυρά εναντίον τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού, με έναν πολυβόλο ρωσικού τύπου, αλλά δεν υπήρξαν θύματα.

Απεναντίας το ουκρανικό ‘Interfax’ αναφέρει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας στη Σλαβιάνσκ έχουν σφίξει την κλοιό και ανάγκασαν του αυτονομιστές να τραβηχτούν στο κέντρο της πόλης.

Επιπρόσθετα, ο δημοσιογράφος Γιούρι Μπουτούσοφ στη σελίδα του στο Facebook ανέφερε ότι σκοτώθηκαν 4 Ουκρανοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν 21, στην  επίθεση στη Σλάβιανσκ.


--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr