Οι Εβραίοι εγκαταλείπουν την Ουκρανία- προορισμός το Ισραήλ


Μάιος 5, 2014.

Εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, έφθασε στο Ισραήλ, μια ακόμη ομάδα Εβραίων από την Ουκρανία.


Την Κυριακή 4 Μαΐου είχε προσγειωθεί ακόμη ένα αεροπλάνο στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, με 20 νέους μετανάστες. Αναμένονται αρκετές δεκάδες μεταναστών από την Ουκρανία, αναφέρει το ισραηλινό δημοσίευμα.

«Τα πράγματα στην Ουκρανία, εξελίσσονται προς το κακό και δεν βλέπω κανένα μέλλον εκεί, λόγω της τεταμένης κατάστασης και της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης», λέει η 23χρονη Ντάρια Γκρανόβσκαγια, η οποία έφθασε από το Κίεβο. Και οι άλλοι νέοι λένε τα ίδια- μια πολυσύνθετη και  δύσκολη κατάσταση, ανασφάλεια, αστάθεια και συνεχής απειλή του αντισημιτισμού και της βίας εναντίον των Εβραίων.

Ο Εβραϊκός Οργανισμός  σημειώνει ότι από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία έχουν γίνει συχνά τα κρούσματα του αντισημιτισμού και οι επιθέσεις σε μέλη της εβραϊκής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αριθμός που επιθυμεί  να μεταναστεύσει στο Ισραήλ έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το 2013.

Τη μετανάστευση των Εβραίων από την Ουκρανία βοηθά το International Christian Embassy.

Με τη βοήθεια της διεθνούς αυτής οργάνωσης, τα τελευταία χρόνια έχουν μεταναστεύσει στο Ισραήλ 115 χιλιάδες Εβραίοι, από αυτούς οι 42.000 είναι από την Ουκρανία.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr