Φουέρε: Η ΕΕ έπρεπε να αποσύρει τη σύσταση για διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια


Μάιος 30, 2014.

«Παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν έγινε παραδεκτό, ωστόσο δεν είναι μυστικό, ότι πολλοί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρούν ότι η σύσταση ημερομηνίας για έναρξη διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, έπρεπε να είχε αποσυρθεί μετά τα δραματικά γεγονότα στο Κοινοβούλιο στις 24 Δεκεμβρίου 2012», δήλωσε ο πρώην πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωση στα Σκόπια, Έρβαν Φουέρε σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό των Σκοπίων Fokus.

«Η διατήρηση της σύστασης, παρά τα γεγονότα, μείωσε την αποτελεσματικότητα της δύναμης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είχε διατηρήσει στην κυβέρνηση και στη συμπεριφορά του κόμματος VMRO-DPMNE. Σε περίπτωση που η Ευρ. Επιτροπή αποσύρει τώρα τη σύσταση, θα σημάνει την αποτυχία της κυβέρνησης να διατηρήσει τη χώρα στην οδό της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας.

»Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την τεράστια μηχανή προπαγάνδας που διαθέτει,  να πείσει το λαό ότι η σύσταση αποσύρθηκε αποκλειστικά και μόνο λόγω του ζητήματος της ονομασίας και της πίεσης από την Ελλάδα».

Και θα συνεχίσει:

«Η απόσυρση θα ενισχύσει μόνο την αποφασιστικότητα του κυβερνώντος κόμματος για να συνεχίσει τη λαϊκίστικη προσέγγιση που ακολουθεί. Ο μόνος τρόπος για να διασφαλισθεί η χώρα στο δρόμο προς ένταξη στην ΕΕ, θα είναι εάν στην πραγματικότητα άρχιζαν οι διαπραγματεύσεις. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στην ΕΕ να έχει άμεσο έλεγχο στη συμπεριφορά της κυβέρνησης, εξασφαλίζοντας, παράλληλα, τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων για να μείνει η χώρα στο σωστό δρόμο», είπε ο Φουέρε.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr