Ουκρανία: Η Εθνική Φρουρά επιβεβαίωσε κατάρριψη ελικοπτέρου από τους αντάρτες



Μάιος 29, 2014.

Η υπηρεσία Τύπου της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «στις 29 Μαΐου στις 12:30 κοντά στην πόλη Σλάβιανσκ της περιοχής Ντονέτσκ, ελικόπτερο Mi-8, μετά την εκφόρτωση τροφίμων, χτυπήθηκε από τους τρομοκράτες και καιγόμενο συνετρίβη».


Σύμφωνα με το δελτίο, σκοτώθηκαν 12 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος καθώς και του στρατηγού της Εθνικής Φρουράς, Σεργκέι Κουλτσούτσκι,  ο οποίος ήταν επικεφαλής των ειδικών σωμάτων της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας.

Δημοσίευμα της ουκρανικής ‘Πράβντα’, αναφέρει ότι κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου, ένας στρατιώτης κατάφερε να  επιβιώσει, αλλά το δημοσίευμα δεν αναφέρει τίποτε για την τύχη του.

Άλλο δημοσίευμα από την ιστοσελίδα του Σλάβιανσκ, σημειώνει ότι το ελικόπτερο κατερρίφθη μετά από επιθέσεις που διενήργησε γύρω στις 10 το πρωί, στις περιοχές Κραματόρσκ και Σλάβιανσκ. Η πληροφορία αυτής επιβεβαιώθηκε από μάρτυρες κατοίκους των περιοχών.


--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr