Ουκρανία: Ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος αρνείται τις προεδρικές εκλογές

«Οι εκλογές κατά τη γνώμη μας είναι παράνομες»


Μάιος 17, 2014.

Ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας, Πετρ Σιμονένκο, δήλωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του από τις προεδρικές εκλογές.


Το είπε αυτό ‘στον αέρα’ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Ουκρανίας.

«Στην Ουκρανία υπάρχει πόλεμος, η Ουκρανία έχει μέρος από τα εδάφη της. Η κατάσταση στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ είναι πολύ σοβαρή. Σχηματίζονται τρομοκρατικές ομάδες και διάφορες παραστρατιωτικές δομές», είπε  ο πολιτικός.

«Όλοι μας βλέπουμε την φρίκη των γεγονότων στην Οδησσό, στη Μαριούπολη και στο Κρασνοαρμίσκ (περιοχή Ντονέτσκ) που οδηγούν σε μια κατάσταση απελπισίας τους πολίτες μας», είπε.

«Συνειδητοποιούμε την καταπολέμηση που υπάρχει στη διαφωνία, βλέπουμε τη λογοκρισία κλπ. Και όλα αυτά δίνουν απάντηση στο ερώτημα των εκλογών:  Οι εκλογές κατά τη γνώμη μας είναι παράνομες.

Ως εκ τούτου του Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας, εμείς οι κομμουνιστές στεκόμαστε αντιμέτωποι σήμερα σε όλα αυτά προκειμένου να σώσουμε τη χώρα από την αυθαιρεσία, η οποία είναι σε εξέλιξη σήμερα», δήλωσε ο Σιμονένκο, σύμφωνα με το Mignews.

--

               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr