Ρωσία: Επισπεύδεται η παράδοση υποβρυχίου και φρεγάτας στο Στόλο της Μαύρης Θάλασσας

 Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα λάβει άμεσα υποβρύχιο και φρεγάτα, γράφει το δημοσίευμα της Σεβαστούπολης

Μάιος 9, 2014.

Επισπεύδεται η παράδοση δύο  νέων σκαφών στο Στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Πρόκειται για ένα ντιζελ-ηλεκτροκίνητο υποβρύχιο τύπου 636.3 και μία φρεγάτα τύπου 11356, όπως αναφέρει το πρακτορείο Tass που επικαλείται πηγή του Γενικού Επιτελείου του Ρωσικού Ναυτικού.


Τα δύο σκάφη, το υποβρύχιο «Νοβοροσίσκ» και η φρεγάτα «Αντμιράλ Γκριγκόροβιτς» χτίζονται  στα ναυπηγεία της Πετρούπολης.

Αρχικά το σχέδιο προέβλεπε παράδοση το 2015, αλλά η ένταξη της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης το Μάρτιο στη Ρωσία έχουν απαιτήσει τη μεγιστοποίηση της διαδικασίας κατασκευής τους.

Οι ναυπηγοί με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζουν την κατασκευή τους- χωρίς να θυσιάσουν την ποιότητα τους», αναφέρει ο συντάκτης του δημοσιεύματος.

Η πηγή του Ρωσικού Ναυτικού, παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι για την ολοκλήρωση του υποβρυχίου και της φρεγάτας ‘υπάρχουν ορισμένα προβλήματα που συνδέονται με την παράδοση εξαρτημάτων από τους υπεργολάβους’, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτά τα προβλήματα με ‘κοινές προσπάθειες’ θα ξεπεραστούν.

«Έτσι, υπάρχει μια πραγματική πιθανότητα τα δύο πλοία μέχρι το τέλος του έτους να έχουν παραδοθεί», είπε η πηγή, υπενθυμίζοντας ότι το σύνολο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας μέχρι το τέλος του 2016 θα έχει λάβει 6 υποβρύχια τύπου  636,3 και 6 φρεγάτες τύπου 11356.

Σύμφωνα, εξάλλου, με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Άμυνας, στρατηγού Σεργκέι Σόιγκου, «λόγω των πρόσφατων γεγονότων και των εντάξεων της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης στη Ρωσική Ομοσπονδία,  θεωρήθηκε αναγκαίο, να αλλάξει  ο σχεδιασμός της ανάπτυξης του Στόλου στη Μαύρη Θάλασσα».

Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει ισχυρές δυνάμεις πεζοναυτών σε νέα  βάση καθώς και νέα υποβρύχια και πλοία επιφανείας νέα γενιάς, όπως τόνισε ο Σόιγκου στη στρατιωτική συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr