Ουκρανία: Η καθημερινότητα άλλαξε δραματικά

Το οδόφραγμα αντικαταστάθηκε με τσιμεντόλιθους στο κτήριο των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας

Μάιος 15, 2014.

Οι κάτοικοι της πόλης Σλάβιανσκ έχουν κουραστεί από τη συνεχή ένταση.
 Οι φήμες για επικείμενη «σάρωση» (των ουκρανικών δυνάμεων) κυκλοφορεί καθημερινά. Ωστόσο με μεγάλο ενθουσιασμό οι κάτοικοι της πόλης πηγαίνουν το βράδυ στα σημεία ελέγχου και συζητούν για την κατάσταση καθώς και τα καταστραμμένα σπίτια των αμάχων που έχουν χτυπηθεί από βομβαρδισμό.


Η πόλη έχει αλλάξει αισθητά- σημειώνει το δημοσίευμα του Σλαβγκορόντ. Τα οδοφράγματα έχουν αντικατασταθεί με τσιμεντόλιθους τόσο στα κτήρια του πανεπιστημίου όσο και στο κτήριο των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας που έχει καταληφθεί.

Κοιμούνται στα υπόγεια


Οι οικογένειες που ζουν σε κοντινή απόσταση από τα κύρια σημεία των εχθροπραξιών, το βράδυ κατεβαίνουν για ύπνο στα κελάρια, τα οποία τις τελευταίες ημέρες έχουν γεμίσει με νερό, τρόφιμα και πράγματα πρώτης ανάγκης. Οι κάτοικοι έχουν μάθει να κινούνται μέσα στο σκοτάδι.

Τα ...αστεία

Μερικοί που έχουν τη δύναμη να αστειευθούν, λένε ότι δήθεν χωρίς πυροβολισμούς το πρωί, προοιωνίζεται κακή ημέρα. Όλοι έχουν εξοικειωθεί με τους πυροβολισμούς μέρα και νύχτα. Σήμερα το πρωί δεν αποτέλεσε εξαίρεση...

Τη νύχτα ξαγρυπνούν, το πρωί στην εργασία

Πριν από λίγους μήνες στη Σλάβιανσκ ήταν αδύνατο να σκεφθεί κανείς τις σημερινές συνθήκες. Παρακολουθούσαν όλοι τα γεγονότα στο Μαϊντάν στο Κίεβο , αλλά η Σλάβιανσκ ήταν μακριά και μάλιστα ένα θέρετρο. Τώρα περιβάλλεται από στρατιωτικά οχήματα, σταμάτησαν τα παιδιά να πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς, έκλεισαν τα σχολεία. Όλοι περιμένουν να έρθει μια ειρηνική ζωή, ώστε να μπορέσουν να σχεδιάσουν και να ονειρευθούν για το μέλλον.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr