Σκόπια: «Ο αποκλεισμός του DUI σε μελλοντική κυβέρνηση θα οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση»


Μάιος 5, 2014.

Περισσότεροι από το 90 τοις εκατό των Αλβανών στο νοτιοσλαβικό κράτος, πιστεύουν ότι η κυβέρνηση συνασπισμού θα πρέπει να γίνει από τα κόμματα που κέρδισαν τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές, όπως αποκαλύπτει έρευνα του Πολιτικού Ινστιτούτου Ερευνών για την Καλή Διακυβέρνηση.


Οι αναλυτές, ωστόσο, προειδοποιούν ότι εάν ο Γκρούεφσκι στις διαπραγματεύσεις του, αποκλείσει το κόμμα που κέρδισε τις περισσότερες έδρες από τους Αλβανούς ψηφοφόρους, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ομοσπονδοποίηση και στην αποσταθεροποίηση της χώρας.

Για ορισμένους αναλυτές, επιπρόσθετα, το διπλό παιχνίδι μεταξύ Γκρούεφσκι και Αχμέτι, μπορεί να οδηγήσει σε διεθνοτική κρίση.

«Οι δύο πολιτικοί ηγέτες είναι δύσκολο να βρουν επιχειρήματα για καλές σχέσεις, μετά την απόφασή τους για πρόωρες εκλογές», ισχυρίζεται ο πρώην πρέσβης Αλιαντίν Ντεμίρ.

Ομάδα συγγραφέων, καθηγητών και διανοουμένων που βρίσκονται κάτω από το όνομα «Μακεδονικό Μανιφέστο» προέτρεψε, πάλι χθες, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE  να μην συμπεριλάβει το αλβανικό κόμμα της «Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση»- DUI,  στην μελλοντική κυβέρνηση, προβάλλοντας την αιτιολογία ότι δεν έχει αναγνωρίσει ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας τον εκλεγέντα με το VMRO-DPMNE , Γκεόργκι Ίβανοφ, όπως σημειώνει το ’24 βέστι’.


--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr