Επίσκεψη Ερντογάν στα Τίρανα στις 14 Μαΐου


Μάιος 6, 2014.

Τίρανα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει στις 14 Μαΐου, μονοήμερη επίσκεψη στην αλβανική πρωτεύουσα για να εντείνει τις σχέσεις μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία.


Αυτό επιβεβαιώθηκε από το Top Channel επικαλούμενο την τουρκική πρεσβεία στα Τίρανα.

Η επίσκεψη του επικεφαλής της  τουρκικής εκτελεστικής εξουσίας στην αλβανική πρωτεύουσα, έρχεται μετά από δύο επισκέψεις που πραγματοποίησε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, την πρώτη στην Κωνσταντινούπολη το Μάιο του 2013 και τη δεύτερη στις 3 Αυγούστου του 2013, όπου ο Έντι Ράμα είπε ότι «η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ερντογάν ήταν συνέχεια μιας συζήτησης που ξεκίνησε με τη θέσπιση κριτηρίων αναφοράς για μια συνεργασία μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας, που η πρακτική της ήταν άγνωστη μέχρι σήμερα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναμένεται να φθάσει στα Τίρανα, συνοδευόμενος από τους σημαντικότερους υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου.

Πηγές προσκείμενες στην αλβανική κυβέρνηση ομιλούν για το ενδεχόμενο λήψης από την Τουρκία ενός δανείου προς την Αλβανία, πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Τονίζουν, ακόμη, ότι όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ράμα, η Τουρκία, η Ιταλία και η Ελλάδα αποτελούν στρατηγικοί εταίροι για την Αλβανία.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr