Ουκρανία: Ο Ερυθρός Σταυρός καλεί για φάρμακα και ιατρικά εφόδια στις αποκλεισμένες πόλεις




Μάιος 6, 2014.

Στο Ντονέτσκ, Κραματόρσκ και στη Σλάβιανσκ υπάρχει άμεση ανάγκη φαρμάκων και ιατρικών εφοδίων για την περίθαλψη των τραυματιών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, David-Pierre Marquet.


«Στις πόλεις αυτές υπάρχει άμεση ανάγκη για φάρμακα», δήλωσε ο Marquet, σύμφωνα με τον οποίο, η ανθρωπιστική οργάνωση πρέπει να διανείμει βασικά φαρμακευτικά και ιατρικά είδη στις περιοχές αυτές, σημειώνει η ρωσική Βιζγκλιάντ.

Μάλιστα, δημοσίευμα της ιστοσελίδας της πόλης Σλάβιανσκ, έγραψε σήμερα το πρωί ότι στην έκκληση του νοσοκομείου της πόλης για επιδέσμους και φαρμακευτικό υλικό, υπήρξε άμεση απάντηση από τους κατοίκους της πόλης, οι οποίο παραχώρησαν ότι είχαν στη διάθεσή τους.

Τις τελευταίες ημέρες, τονίζει το Itar  Tass «οι ουκρανικές στρατιωτικές δραστηριότητες  είναι έντονες στην ανατολική Ουκρανία, όπου διεξάγεται στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας κατά των υποστηρικτών της ομοσπονδοποίησης της χώρας.

Κύρια κέντρα της αντίστασης είναι οι πόλεις Σλάβιανσκ, Κραματόρσκ, Μαριούπολη, Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ και άλλες πόλεις της περιοχής.

Αναφέρθηκε ότι μεγάλες δυνάμεις  του στρατού βρίσκονται στη Σλαβιανσκ, όπου σκοτώθηκαν οκτώ πολίτες της πόλης και άλλοι 16 τραυματίσθηκαν από πυροβόλα όπλα και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της πόλης.

Η ‘Βίζγκλιαντ’ αναφέρει ότι οι ενέργειες του Κιέβου για στρατιωτική δράση κατά των αμάχων, που τις καθορίζει ως ‘σωφρονιστικά μέτρα’, καταστρέφουν κάθε ελπίδα για τη βιωσιμότητα των συμφωνιών της Γενεύης, ώστε να αποκλιμακωθεί η κατάσταση στην Ουκρανία.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr