Ουκρανία: Η Τιμοσένκο προτείνει δημοψήφισμα για ένταξη σε ΕΕ και NATO


Μάιος 18, 2014.

Η υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας, του σχηματισμού «Πατρίδα», Γιούλια Τιμοσένκο πιστεύει ότι το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το NATO, θα πρέπει να αποφασισθεί από το λαό, μέσα από ένα εθνικό δημοψήφισμα και δεν μπορεί να αποτελέσει λύση σε μια συγκεκριμένη πολιτική.

«Η λύση (για την ασφάλεια, είπε) ενδέχεται να είναι η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και το NATO. Αυτή η πολιτισμική επιλογή για το κράτος μας, από μόνη της δεν μπορεί να την κάνει ένας πολιτικός και αυτό είναι αποκλειστικό δικαίωμα του ουκρανικού λαού. Γι’ αυτό πρέπει άμεσα να γίνει διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το θέμα αυτό», ανέφερε η Τιμοσένκο την Κυριακή, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματός της.

Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη,  ότι «ο υποψήφιος για την προεδρία της Ουκρανίας , Πέτρ Ποροσένκο κάνει μεγάλο λάθος που αποκηρύσσει την ένταξη στο NATO, χωρίς καν να ζητήσει την απόφαση του λαού της Ουκρανίας».

Νωρίτερα, η Τιμοσένκο, δήλωσε ότι η Ουκρανία μετά τις προεδρικές εκλογές θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στην ΕΕ καθώς και δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της χώρας σε σύστημα συλλογικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του NATO.

Η Ουκρανία είναι ένα αδέσμευτο κράτος, αν και οι πολιτικοί της συνεχώς συζητούν το θέμα της ένταξης στο NATO. Όσο για την ΕΕ, υπάρχουν, ήδη, εδώ και πολλά χρόνια μια πολιτική προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

-
РИА Новости Украина
--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr