Πρωτοφανείς πλημμύρες στη Βουλγαρία- μέχρι τώρα 13 νεκροί

 

Ημέρα εθνικού πένθους η 23 Ιουνίου


Ιούνιος 21, 2014.

Οι σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν  τη Βουλγαρία, είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση τεράστιων υλικών ζημιών και αρκετούς θανάτους-  μέχρι στιγμής 13 πολιτών, από τα οποία οι ένδεκα είναι στη Βάρνα και οι δύο στο Ντόντριχ.


Οι βουλγαρικές αρχές, ωστόσο, είναι επιφυλακτικές ως προς τον αριθμό των νεκρών, λόγω  αδυναμίας εντοπισμού περισσότερων πληγέντων Βουλγάρων.

Από τις σφοδρές καταιγίδες επλήγη κυρίως η περιοχή της Βάρνας.

Περίπου 25 χιλιάδες νοικοκυριά στην ευρύτερη περιοχή έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και διεκόπησαν οι τηλεφωνικές συνδέσεις.


Πρώτες εκτιμήσει των ειδικών αναφέρουν ότι η αιτία των καταστροφών από τις βροχοπτώσεις είναι  κυρίως η αποψίλωση των δασών για την κατασκευή οικιών, αλλά και η κατασκευή των νεόδμητων οικοδομών σε ακατάλληλα εδάφη, όπου δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα.

Η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Αντιμετώπιση Κρίσεων, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, δήλωσε ότι η ΕΕ θα βοηθήσει τα θύματα.

Η βουλγαρική κυβέρνης κήρυξε την περιοχή της Βάρνας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κήρυξε, επίσης,  την 23η Ιουνίου ημέρα εθνικού πένθους.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr