Ο Καντίροφ απειλεί να πάει στην Ουκρανία με 74 χιλιάδες Τσετσένους



Ιούνιος 2, 2014.

Ο  Ραζμάν Καντίροφ, πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, στη ρωσική περιοχή του Καυκάσου, διέψευσε ισχυρισμούς ότι έστειλε στρατιώτες της Τσετσενίας να πολεμήσουν για τα ρωσικά συμφέροντα στην πόλης της ανατολικής Ουκρανίας, Ντονέτσκ, αλλά τόνισε ότι έχει 74 χιλιάδες άνδρες στη διάθεσή του, αν σκοπεύσει σε μια επίθεση.


Μιλώντας στο  ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι ‘РЕН ТВ’ ο Καντίροφ, δήλωσες ότι μέχρι στιγμής μόνο 14 Τσετσένοι μαχητές έχουν πάει στο Ντονέτσκ, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε ρόλο στην αποστολή τους.

Αντίθετα, ο Καντίροφ είπε ότι στην πραγματικότητα εμποδίζει τους εθελοντές να πηγαίνουν στην Ουκρανία. Τόνισε μάλιστα, ότι υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι εθελοντές να πολεμήσουν στην Ουκρανία: «Αν δεν τους είχαμε σταματήσει, δεν θα υπήρχαν 14 Τσετσένοι στην Ουκρανία, αλλά 400 ή 4.000», είπε.

«Το λέω αυτό δημόσια, δεν έχω στείλει ούτε έναν Τσετσένο στρατιώτη στην Ουκρανία, αλλά χρειασθεί έχω στη διάθεσή μου 74.000 Τσετσένους, έτοιμους να πολεμήσουν στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

Επεσήμανε, επίσης, ότι αν επρόκειτο να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία, δεν θα τους έστελνε στο Ντονέτσκ, αλλά στο Κίεβο, εκεί που βρίσκεται ο εχθρός, όπως είπε.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr