Ισραήλ: «Χάνουμε δισεκατομμύρια για τα συμφέροντα των ΗΠΑ»


Ιούνιος 2, 2014.

Το Ισραήλ έχει, ήδη, χάσει δισεκατομμύρια δολάρια  λόγω της ανάγκης να ισορροπήσει μεταξύ της ιδιοτέλειας και των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών.


Η τεταμένη κατάσταση με την Ουκρανία, αναγκάζει το Ισραήλ να αποφύγει τις σχέσεις άμυνας με τη Ρωσία, όπως αναφέρει το ισραηλινό portal Defensenews, που επικαλείται πηγές από το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.

Αξιωματούχος του Ισραήλ που προτιμά την ανωνυμία του, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να κερδίσει από στρατηγικές συμφωνίες με τη Ρωσία, δισεκατομμύρια δολάρια, αν δεν αναγκαζόταν να συμμορφωθεί, βάσει «στρατηγικής πίστης» τις Ηνωμένες Πολιτείες και στο NATO.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πρόσθετο πλεονέκτημα  από ενδεχόμενη συμφωνία πώλησης όπλων από το Ισραήλ, θα ήταν να επηρεάσει τα ρωσικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή, όπου η ‘δύναμη της Ευρασίας’ έχει επιρροή- για παράδειγμα στο Ιράν και τη Συρία.

Για παράδειγμα για ένα κοινό σχέδιο της ισραηλινής Aircraft Industry Group  με τη ρωσική Oboronprom για την κατασκευή ρωσικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων- που βασίζεται στην ισραηλινή τεχνολογία, το ισραηλινό κέρδος από τη συνεργασία αυτή θα έφθανε τα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, λόγω της κατάστασης με την Ουκρανία και την προσάρτηση της Κριμαίας, το Ισραήλ αποφεύγει να ανοιχθεί σε περαιτέρω στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να φέρει δισεκατομμύρια δολάρια στη χώρα.

Σημειώνεται ότι κατά μέσο όρο οι ετήσιες εξαγωγές της Defense Technology  ανέρχονται στα 7 δις δολάρια.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr