Πούτιν σε γαλλικό κανάλι: Στην Ουκρανία δεν υπάρχει κανένας Ρώσος στρατιώτης



«Οι Αμερικανοί αποφασίσουν για την τύχη εθνών που είναι πολύ μακριά τους»



Ιούνιος 5, 2014.

Στην νοτιο-ανατολική Ουκρανία δεν υπάρχουν Ρώσοι ειδικοί ή  στρατιώτες.

 Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1 και στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη το πρωί, σημειώνει το ρωσικό Itar Tass.


Δεν υπάρχουν ούτε στρατιωτικές μονάδες ούτε εκπαιδευτές στρατιωτικοί, στην νοτιο-ανατολική Ουκρανία, ούτε υπήρχαν, ούτε θα υπάρξουν, δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους, απαντώντας σε ερώτηση των Γάλλων δημοσιογράφων,  σχετικά με το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν απέρριψε τις εικασίες ότι η Ρωσία έχει πρόθεση για προσάρτηση ή αποσταθεροποίηση των νοτιοανατολικών επαρχιών της Ουκρανίας.

«Όχι, δεν το έχουμε κάνει ποτέ αυτό και δεν πρόκειται να το κάνουμε», είπε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «οι ουκρανικές αρχές σήμερα πρέπει να καθιερώσουν έναν διάλογο με τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά, όχι με τη δύναμη των όπλων, των  τάνκς και  των αεροπλάνων, αλλά με οδηγό τη διαπραγματευτική διαδικασία».

Ο Πούτιν τόνισε ότι η ουκρανική κρίση δεν πρέπει να αποτελέσει μια αφορμή για έναρξη ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, και ότι η κατάσταση θα πρέπει να δρομολογηθεί μέσα από τον ειρηνικό διάλογο.

Δήλωσε επίσης, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, 
πιστεύοντας ότι ένας τέτοιος τρόπος είναι ο καλύτερος για να επιτευχθεί η αμοιβαία κατανόηση.

«Δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν είναι πρόθυμος να μιλήσει με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, αλλά, τελικά, είναι στην επιλογή του», είπε ο Πούτιν τονίζοντας ότι «είμαι πάντα έτοιμος για διάλογο και νομίζω ότι ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος να οικοδομήσουμε γέφυρες», είπε.

Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να ενεργεί στη διεθνή σκηνή με εξαιρετικά επιθετικό τρόπο.

«Δεν είναι μυστικό ότι οι ΗΠΑ γίνονται ολοένα και πιο επιθετικές και μέσα από αυστηρές πολιτικές προσπαθούν να προστατεύσουν τα δικά τους συμφέροντα και αυτό το βλέπουμε από έτος σε έτος», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

«Η Ρωσία δεν έχει στρατεύματα στο εξωτερικό, ενώ τα αμερικανικά στρατεύματα είναι παντού και σε όλον τον κόσμο έχουν στρατιωτικές βάσεις και συμμετέχουν για τη μοίρα των άλλων εθνών, ενώ οι ίδιοι βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακριά από τα σύνορά τους», είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.


--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr