Σκόπια: Ο Φούλε επεφύλαξε ‘κρύο ντουζ’ στην σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση


Κάλεσε την αντιπολίτευση να προσέλθει στο Κοινοβούλιο


Ιούνιος 5, 2014.

Σκόπια.

Ο επικεφαλής της Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέφαν Φούλε, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζόραν Ζάεφ και την αντιπρόεδρο, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, στις Βρυξέλλες, κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο, όπως σημειώνει το σλαβικό έντυπο των Σκοπίων που επικαλείται δημοσίευμα του Σλαβο-σκοπιανού πρακτορείου.


«Ο Επίτροπος Στέφαν Φούλε, κάλεσε την αντιπολίτευση να γυρίσει στις εργασίες του Κοινοβουλίου των Σκοπίων, ως τον καλύτερο τρόπο για να λύσει τα προβλήματα και να συμβάλλει στις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για τη χώρα. Η εγκατάλειψη των  δημοκρατικών θεσμών, αποδυναμώνουν τους θεσμούς αυτούς και συγχρόνως αποδυναμώνουν  και την προοπτική της χώρας προς την ΕΕ», αναφέρει  το δημοσίευμα.

Κατά τη συνάντησή των Στέφαν Φούλε με τα δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος των Σκοπίων, συζητήθηκαν  οι πρόσφατες εκλογές στη χώρα και οι επανειλημμένες συστάσεις του ΟΑΣΕ , όσον αφορά τη μεροληπτική κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης και την σαφή έλλειψη διαχωρισμού μεταξύ  των δραστηριοτήτων του κράτους και του κόμματος του Γκρούεφσκι.

Ο Φούλε επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της Επιτροπής στη χώρα, για την πορεία της, προς ένταξη στην ΕΕ.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr