Η Τουρκία στέλνει βοήθεια στους Τουρκμένους του Βόρειου Ιράκ


Ιούνιος 20, 2014.

«Η Τουρκία θα δημιουργήσει ένα στρατόπεδο προσφύγων και θα στείλει επαρκή ανθρωπιστική βοήθεια για 20.000 άτομα στην περιοχή Ταλ Αφάρ, στο βόρειο Ιράκ, όπου πολλοί Τουρκμένοι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή λόγω των επιθέσεων των ανταρτών», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει:


Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκία, ανακοίνωσε ότι η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος θα αντιμετωπίσει τις καταστροφές στη χώρα και θα διευθετήσει  την παροχή ενίσχυσης προς τους κατοίκους.

Χιλιάδες Τουρκμένοι του Ιράκ έχουν καταφύγει σε άλλες περιοχές, κυρίως σε εδάφη που ελέγχονται από τους Κούρδους, μετά την κατάληψη από τις δυνάμεις των ανταρτών του «Ισλαμικού κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε- ΙΚΙΛ,  (σημ. ποτέ τα τούρκικα δημοσιεύματα δεν κατονομάζουν  τους Ισλαμιστές εξτρεμιστές ή τρομοκράτες  της Αλ Κάιντα, με το χαρακτηρισμό αυτό , αλλά τους αποκαλούν,  απλά ,ως «αντάρτες», αφήνοντας, έτσι ένα παράθυρο προς αυτούς).

Οι Κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας (της Κουρδικής Περιφέρειας του Βόρειου Ιράκ),  γνωστές ως Πεσμέργκα,  έχουν πάρει τον έλεγχο πολλών περιοχών από τις οποίες οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποσυρθεί, λαμβάνοντας μέρος  σε μεγάλες μάχες με τις δυνάμεις της ΙΚΙΛ.

Ένας ηγέτης του Τουρκμενιστάν του Βόρειου Ιράκ, ο Αϊντίν Μαρούφ, δήλωσε ότι τα τέσσερα τουρκικά φορτηγά των ενισχύσεων προς τους Τουρκμένους έχουν, ήδη, φθάσει στην Σινιάρ, μια περιοχή κοντά στο Τάλ Αφάρ.

Το τουρκικό πρακτορείο  Anadolu διευκρινίζει ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν ένοπλες συγκρούσεις ή βομβιστικές επιθέσεις, όπως έγινε στην βορειότερη πετρελαϊκή πόλη του Κιρκούκ.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr