Ρουκέτες από Γάζα- Βομβαρδισμός από Ισραήλ


Ιούνιος 20, 2014.

Στις 18 Ιουνίου το βράδυ εκτοξεύθηκαν ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ. Σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα, οι πύραυλοι που έπεσαν στο ισραηλινό έδαφος ήταν αρκετοί. Ένας από αυτούς εξερράγη στην περιοχή Κιμπούτς Σαάρ Νεγκέβ και έπληξε ένα βιομηχανικό κτήριο. Θύματα δεν αναφέρθηκαν.


Ένας άλλος πύραυλος εκτοξεύθηκε από την παλαιστινιακή περιοχή της Γάζας, με στόχο να χτυπήσει κατοικημένη περιοχή, στην Ασκελόν.

Λειτούργησε το αντιπυραυλικό σύστημα της πόλης, το «Iron Dome» και εξουδετέρωσε τον πύραυλο των τρομοκρατών στο αέρα.

Η απάντηση του Ισραήλ


Σε απάντηση των επιθέσεων αυτών  αργά το βράδυ, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία ξεκίνησε μια σειρά επιθέσεων εναντίον στόχων και υποδομών των τρομοκρατών στη Λωρίδα της Γάζας, όπως σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ,  στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, στο στόχαστρο μπήκαν οι  τρεις  εκτοξευτές από τους οποίους έγιναν οι επιθέσεις με ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ.

Στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας εξαλείφθηκε μία από τις θέσεις της διοίκησης των τρομοκρατών και στο νότιο μέρος χτυπήθηκε αποθήκη με πυρομαχικά.

Σε όλες τις περιπτώσεις καταγράφηκε ακριβές χτύπημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr