Λαβρόφ: Το Κίεβο να εγκαταλείψει τα τελεσίγραφα σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ


Ιούνιος 22, 2014.

«Είναι αδύνατο να αποκλιμακωθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, χωρίς την παύση των εχθροπραξιών και τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εκεχειρίας και να αρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες», αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, σύμφωνα με το Ria Novosti.


«Το Κίεβο να εγκαταλείψει τα τελεσίγραφα και να δρομολογήσει έναν ισότιμο διάλογο με τους εκπροσώπους του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, προκειμένου να επιτευχθεί μια βιώσιμη λύση», σημειώνει η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα  του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Από την ανακοίνωση διαφαίνεται ότι ο Λαβρόφ και ο Κέρι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες με διεθνείς επαφές ώστε να δοθεί τέλος στη βία στη νοτιοανατολική Ουκρανία, βάσει της συμφωνίας της Γενεύης της 17ης Απριλίου του 2014 και τον οδικό χάρτη του Οργανισμού για την ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr