Συμβούλιο Ασφαλείας: Συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών για Ουκρανία


Ιούνιος 16, 2014.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, θα συνεδριάσει για την κατάσταση στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.


«Η συνάντηση έχει προγραμματισθεί για τις 15:00 (23:00 GMT)», αναφέρει το πρακτορείο Itar Tass επικαλούμενο πηγή από την έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες , στη συνάντηση κλήθηκε ο διπλωμάτης Valerie Amos, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις.

Θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με την ανθρωπιστική κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, όπου το Κίεβο διεξάγει ειδικές επιχειρήσεις με τις ένοπλες δυνάμεις.

Την Κυριακή, 15 Ιουνίου,  μέλη από χώρες της Δύσης του Συμβουλίου Ασφαλείας, μπλόκαραν τη ρωσική αντιπροσωπεία που πρότεινε ένα σχέδιο δήλωσης για την καταδίκη της επίθεση που έγινε το Σάββατο στη Ρωσική Πρεσβεία στο Κίεβο. Είναι πιθανόν το περιστατικό του Κιέβου να συζητηθεί κατά την προσεχή συνεδρίαση.

Στις 14 Ιουνίου 2014, έγινε επίθεση από πλήθος Ουκρανών στη ρωσική πρεσβεία στην ουκρανική πρωτεύουσα. Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι είχαν μπλοκάρει την έξοδο του κτηρίου και πέταξαν βόμβες καπνού και κροτίδες, έσκισαν τη ρωσική σημαία και ανέτρεψαν πολλά αυτοκίνητα του προσωπικού της πρεσβείας.

 Οι ουκρανικές δυνάμεις επιβολής του νόμου δεν έλαβαν καμία δράση κατά των στασιαστών, αναφέρει το δημοσίευμα του «Ρωσία 24».

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr