Σκόπια: Το εμπορικό κέντρο σχεδιάζεται με αρχαίους κίονες και θολωτές οροφές


Ιούνιος 16, 2014.

Σκόπια.

Αργά, αλλά σταθερά, προετοιμάζεται  η όψη του εμπορικού κέντρου της πόλης. Τα σχέδια του έργου έχουν ολοκληρωθεί και το αρμόδιο γραφείο  προπαρασκευαστικών δραστηριοτήτων θα παράσχει την αναγκαία τεκμηρίωση για το Εμπορικό Κέντρο, τόσο για τις προγραμματισμένες αναβαθμίσεις και τη δημιουργία ενός αρχαίου γείσου, όσο και την επιλογή του αναδόχου κλπ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ούτρινσκι» το έργο θα αρχίσει το φθινόπωρο.
Η όψη που θα δοθεί θα κοστίσει αρκετά χρήματα. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ένα μέρος θα πληρώσει το ίδιο το Εμπορικό Κέντρο και το κύριο βάρος πέφτει στην κυβέρνηση- δηλαδή στο λαό.

Την αρχιτεκτονική του σχεδίασε ο ΖάρκοΤσαούσεφσκι και θα ένα από τα πλέον μπαρόκ κτήρια στο κέντρο της πόλης, αφού θα περιέχει  έναν όροφο, τρεις τρούλους και δεκάδες αρχαίους κίονες καθώς και πολλά γλυπτά γνωστών της αρχαιότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Κέντρου, οι αντιδράσεις των αρχιτεκτόνων για το έργο ‘μπαρόκ’ έχουν μετριασθεί και ούτε ο Δήμαρχος του Κέντρου Αντρέι Τσερνόφσκι, ούτε η Ένωση των Αρχιτεκτόνων διαμαρτυρήθηκαν για τη συνέχιση του έργου.

«Ζούμε σε μια δημοκρατία και ο καθένας έχει το δικαίωμα να αντιδράσει. Η μελέτη επιλέχθηκε με διαφανή τρόπο και δεν βλέπουμε γιατί κάποιος πρέπει να αντιδράσει», είπε ο Άγκο Αμπαζόφσκι, επικεφαλής του Εμπορικού Κέντρου των Σκοπίων.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr