Το Μαυροβούνιο το επόμενο μέλος του NATO και της ΕΕ


Ιούνιος 16, 2014.

Το Μαυροβούνιο θα είναι, ασφαλώς, το επόμενο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του NATO, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου, Ράνκο Κριβοκάπιτς.


Σε ομιλία του σε ομάδα δημοσιογράφων από τα κράτη μέλη της ΕΕ που διαμένουν στην Ποντγκόριτσα για την κάλυψη του κυβερνητικού έργου «Ανακαλύψτε το Μαυροβουνιο», ο Κριβοκάπιτς τόνισε ότι η χώρα είναι επιφορτισμένη να προλάβει  με τις ημερομηνίες, αλλά είναι αποφασισμένη να ενταχθεί στην ΕΕ και το NATO και αυτό θα το πετύχει. Πρόσθεσε ότι οι απαιτήσεις έχουν επιτευχθεί και έχει ενισχυθεί το κράτος δικαίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις δυο τελευταίες δεκαετίες το Μαυροβούνιο έχει  προοδεύσει σημαντικά στην κοινωνική δομή και στην δημοκρατία.

«Το Μαυροβούνιο είναι ένα ζωντανό παράδειγμα για το πώς μπορεί να υπάρχει αρμονία στη ζωή των διαφόρων θρησκειών και εθνών. Η χώρα μας εμπλουτίζει το σύστημα της συνολικής αξίας της σύγχρονης κοινωνίας, όπως είναι της Ευρώπης», είπε ο Κριβοκάπιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο για  το NATO και την ΕΕ είναι ιδιαίτερα σημαντική η προστασία του συνόλου της μεσογειακής ακτής κάτω από «την ομπρέλα της Συμμαχίας» και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει το Μαυροβούνιο να μείνει εκτός αυτής της  (συμμαχικής) ακτογραμμής που εκτείνεται από την Πορτογαλία μέχρι τις ακτές της Τουρκίας, γράφει η "Βιγέστι".

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr