Η Ολλανδία παρέδωσε στην Τουρκία κατάλογο Ισλαμιστών Ολλανδών


Ιούνιος 16, 2014.

Η Ολλανδία υπέβαλε στην τουρκική κυβέρνηση έναν κατάλογο με ονόματα ατόμων που πιστεύεται ότι σχεδιάζουν να ταξιδεύσουν μέσα από την Τουρκία προκειμένου να φθάσουν στις ένοπλες ομάδες των τζιχαντιστών του Ιράκ,  για να πολεμήσουν στις τάξεις του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε».


Τα ονόματα ανήκουν σε  περίπου 150 νέων ανδρών , αλλά και γυναικών, που δόθηκαν από την ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών και ασφαλείας (AIVD) προς την τουρκική MiT, ζητώντας την απέλαση ή τη σύλληψή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας «Volkskrant».

Η έγκριτη εφημερίδα σημειώνει ότι οι τουρκικές αρχές έχουν συμφωνήσει με το αίτημα των Ολλανδών και θα ερευνήσουν βάσει του καταλόγου που τους έχει σταλεί.

Ο Ολλανδός αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε ότι «στα άτομα που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο πρέπει να απαγορευθεί η είσοδος στην Τουρκία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ολλανδοί ισλαμιστές είναι τώρα στην επικράτεια της Συρίας και επιδιώκουν να μεταβούν στα πεδία των μαχών του Ιράκ και οι περισσότεροι θα προσπαθήσουν να πάνε εκεί μέσω της Τουρκίας.

Μετά το δημοσίευμα, ένας Ολλανδός υπήκοος, Ισλαμιστής που πολέμησε στη Συρία, δήλωσε στην ολλανδική τηλεόραση, στην εκπομπή Nieuwsuur (Νέα της Ώρας) για να καθησυχάσει τη Δύση, λέγοντας ότι οι περισσότεροι Τζιχαντιστές από την Ευρώπη που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή, δεν σχεδιάζουν να προβούν σε επιθέσεις στην Ευρώπη.

Ο  Τζιχαντιστής Ολλανδός υπήκοος, ονόματι «Γιλμάζ»- τουρκικής καταγωγής,  μίλησε στο δημοσιογράφο της τηλεόρασης των Κάτω Χωρών, Roozbeh Kaboly, σχετικά με τις δραστηριότητες των ισλαμιστών στη Συρία από την οκτάμηνη εμπειρία του σε ισλαμική ομάδα που πολεμούσε το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, σημειώνει του τουρκικό dunyabulteni.

               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr