Χακάρι: Τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά Κούρδων


Ιούνιος 16, 2014.

Η συνεχιζόμενη δράση των αυτονομιστών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK,  στην νοτιοανατολική Τουρκία με καταστροφή οχημάτων και ενεργειών κατά της τουρκικής χωροφυλακής, ανάγκασε τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να προβούν σε στρατιωτική επιχείρηση στην επαρχία Χακάρι.

Στην επιχείρηση του τουρκικού στρατού, έλαβαν μέρος ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα και ένα επιθετικό ελικόπτερο προκειμένου να εντοπίσουν τους Κούρδους που έκαψαν ένα βυτιοφόρο που μετέφερε γάλα, χθες, 15 Ιουνίου.

Η επιχείρηση αποφασίστηκε όταν οι Κούρδοι, λίγο αργότερα,  σταμάτησαν τρία φορτηγά μεταφοράς σκυροδέματος ( μπετονιέρες), έβγαλαν έξω τους οδηγούς και τα έκαψαν.

Το σκυρόδεμα προορίζονταν για την ανέγερση ενός σταθμού χωροφυλακής στην περιοχή του Τουνσελί, για ένα θέμα στο οποίο οι Κούρδοι αντέδρασαν με διαμαρτυρίες στις πόλεις αλλά και με επιθέσεις σε οχήματα.

Η στρατιωτική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών στην περιοχή του Χακάρι άρχισε στις 3:37 μέχρι τις 16:45 με πτήσεις του ελικοπτέρου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του γενικού επιτελείου στρατού.

Ομάδες καταδρομών ‘χτένισαν’ την ορεινή περιοχή μέχρι αργά το βράδυ αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν του Κούρδους, γράφει το Dünya Bülteni

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr