Σκόπια: «Μυστική» επιστολή του ΟΑΣΕ στην κυβέρνηση για διεθνοτικές εντάσεις


Ιούνιος 14, 2014.

Ο επικεφαλής της αποστολής του  Οργανισμού για την Ασφάλεια  και τη Συνεργασία στην Ευρώπη-ΟΑΣΕ, πρέσβης Ralf Breth, απέστειλε επιστολή στους επικεφαλής των κομμάτων VMRO-DPMNE και DUI,  Νίκολα Γκρούεφσκι και τον Αλί Αχμέτι αντίστοιχα,  μέσω της οποίας απαιτεί υπευθυνότητα στις εθνοτικές σχέσεις.


Μετά την επαλήθευση- σημειώνει το δημοσίευμα- διαπιστώθηκε ότι η επιστολή είναι γνήσια και έχει σταλεί από τον πρέσβη του ΟΑΣΕ στα Σκόπια, προς τους δύο επικεφαλής των κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Ο πρέσβης Ralf Breth απαιτεί από τα δύο κόμματα που θα σχηματίσουν  εκ νέου, τη νέα κυβέρνηση, να δεσμευθούν για την εναρμόνιση των διεθνικών σχέσεων στο εσωτερικό της χώρας.

Στην επιστολή εκφράζεται η ανησυχία του για τις επιθέσεις των σλαβικής καταγωγής χούλιγκαν σε αλβανική οικογένεια στα Σκόπια και στιγματίζονται τα επεισόδια, που έγιναν στην πλατεία Γκόρτσε Πετρόφ της πρωτεύουσας, μετά τη δολοφονία του νεαρού Σλάβου. 

Ο επικεφαλής του ΟΑΣΕ εκφράζει ακόμη την ανησυχία του για τις ζημίες που έγιναν σε ακίνητα και εγκαταστάσεις των Αλβανών και αξιώνει την αποζημίωση από τις αρχές στους παθόντες Αλβανούς.

Ιδιαίτερη έμφαση γίνεται στην επιστολή, στην υπόθεση «Monstra»- υπόθεση πενταπλούς δολοφονίας στη λίμνη Σμίλκοφτς, όπου εκφράζονται αντιρρήσεις ως προς τη διαδικασία, καθώς και η δυνατότητα ελέγχου της κατάστασης μετά τις εντάσεις και τις διαμαρτυρίες που ακολούθησαν την ανακοίνωση της ετυμηγορίας σε αυτήν την υπόθεση, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr