Τουρκία: Σύσκεψη Ερντογάν για κατάληψη του τουρκικού προξενείου στη Μοσούλη



Ιούνιος 11, 2014.

Άγκυρα.

Ισλαμιστές του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε» που είναι μέλος  της τρομοκρατικής οργάνωσης  'Αλ Κάιντα', εισέβαλαν χθες στην ιρακινή πόλη Μοσούλη και κατέλαβαν το τουρκικό προξενείο.


Σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «κατά τη διάρκεια της επιδρομής στη Μοσούλη, ο πρόξενος και οι 14-15 υπάλληλοι του προξενείου κρατήθηκαν ως όμηροι».

Αμέσως μετά, ο υπουργός Εσωτερικών Efkan Ala, ανακοίνωσε ότι «η Τουρκία θα διαφυλάξει τα συμφέροντά της».

Για τις εξελίξεις στη Μοσούλη, πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη στην πρωθυπουργική κατοικία για την αξιολόγηση της κατάστασης και το σχεδιασμό της αντιμετώπισής της.

Προήδρευσε ο πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν. Συμμετείχαν:  ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπασίρ Αταλάι, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Νάτσι Κορού, ο αρχηγός της MİT, Χακάν Φιντάν και ο αντιπτέραρχος Ερντάν Οζτούρκ.

Πρωθυπουργικές πηγές ανέφεραν ότι οι εξελίξεις στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Μοσούλη, παρακολουθούνται στενά. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αργότερα, σύμφωνα με το ahaber.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr