Πεντάγωνο: Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατιωτικούς συμβούλους στην Ουκρανία


Ιούνιος 7, 2014.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να στείλουν στην Ουκρανία στρατιωτικούς συμβούλους, οι οποίοι θα παραδώσουν στους Ουκρανούς και στρατιωτικό εξοπλισμό.


Σύμφωνα με το ουκρανικό δημοσίευμα θα σταλούν συσκευές  κωδικοποιημένης επικοινωνίας, εξαρτήματα νυχτερινής όρασης, αλεξίσφαιρα κ.α.

Οι στρατιωτικοί σύμβουλοι θα προσδιορίσουν τις ανάγκες της χώρας στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, Eileen Leynez.

Η ίδια δήλωσε ότι αυτό συμφωνήθηκε μετά τη συνάντηση των Ουκρανών αξιωματούχων με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Το δημοσίευμα του UNΝ δεν αναφέρει που έγινε αυτή η συνάντηση, αλλά τονίζει ότι συζητήθηκαν «τρόποι με τους οποίους, οι δύο χώρες μπορούν να ενισχύσουν τη στρατιωτική συνεργασία, προκειμένου να βοηθηθεί η Ουκρανία να οικοδομήσει μια υψηλής απόδοσης στρατιωτική και αμυντική δομή».

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr