Οι σερβο-ρωσικές σχέσεις δεν κινδυνεύουν με την πορεία της Σερβίας στην ΕΕ


Ιούνιος 17, 2014.

Βελιγράδι.

Η πορεία της Σερβίας προς την ΕΕ δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Αυτό τόνισαν οι Σέρβοι αξιωματούχοι στις συνομιλίες που είχαν με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στο Βελιγράδι.


 Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς στη συνομιλία που είχε με τον Λαβρόφ, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ότι η Σερβία δεν προβεί σε ενέργεια που θα έθετε σε κίνδυνο τις καλές σχέσεις με τη Ρωσία.

«Η συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία ανοίγει μεγάλες ευκαιρίες για ευημερία και μια καλύτερη ζωή και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Το γνωρίζει, βέβαια, και η ΕΕ, της οποίας μέλος επιζητούμε να γίνουμε, αλλά δείχνει μια ιδιαίτερη κατανόηση για την συγκεκριμένη θέση της Σερβίας σε σχέση με τη Ρωσία», είπε ο Νίκολιτς.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι ο στόχος της Σερβίας είναι να ενταχθεί στην ΕΕ, αλλά ταυτόχρονα να διατηρήσει καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία του για την σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία και τόνισε ότι η Σερβία θα προσπαθήσει να λύσει την ουκρανική κρίση μέσω του διαλόγου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα ο Λαβρόφ συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, σημειώνει το Tanjug.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr