Ντιγιαρμπακίρ: Δύο Κούρδοι νεκροί από τον τουρκικό στρατό




«Στην Μπιγκόλ οι τρομοκράτες έκαψαν 10 φορτηγά»

Ιούνιος 8, 2014.

Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο διαδηλωτές σε συγκρούσεις  που έγιναν στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ, στην νοτιο-ανατολική Τουρκία.


Πρόκειται για τον 24χρονο Ραμαζάν Μπαράν και τον 50χρονο Μπακί Ακντεμίρ. Και οι δύο πέθαναν στο νοσοκομείο έπειτα από τραύματα σφαιρών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων τουρκικών στρατευμάτων και Κούρδων διαδηλωτών.

Οι Κούρδοι διοργάνωσαν διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης για την απόφασή της να δημιουργήσει μια στρατιωτική βάση στην περιοχή του Ντιγιαρμπακίρ, η οποία από τους Κούρδους χαρακτηρίζεται ως κουρδική επαρχία.

«Έκαψαν δέκα φορτηγά»


Οι τουρκικές αρχές άρχισαν τη δημιουργία ενός φράγματος σε ποτάμι στην περιοχή της επαρχίας Μπιγκόλ – Bingöl, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι κουρδικής καταγωγής.

Στη δημιουργία ενός υδροηλεκτρικού σταθμού αντιδρούν οι κάτοικοι  της περιοχής και όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του ‘Ahaber’, οι Τούρκοι βρήκαν σήμερα το πρωί έξι φορτηγά καμένα,  τα οποία μετέφερναν καθημερινά από λατομείο, πέτρα για τη δημιουργία του φράγματος. 

Έκαψαν ακόμη και 4 εκσκαφείς.

Οι τουρκικές αρχές καθορίζουν τους δράστες  της πυρπόλησής τους ως τρομοκράτες και άρχισαν διερεύνηση για τον  εντοπισμό των δραστών.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr